Loe, milline on elu vastutustundlikus ettevõttes

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timbeco töötajad.
Timbeco töötajad. Foto: Erakogu

Saku vallas tegutsev puitmajatootja Timbeco Woodhouse võitis eelmise nädala «Unistuste Tööandja» konkursil vastutustundliku ettevõtluse eriauhinna. Ettevõttele tõi tunnustuse jätkusuutliku töökeskkonna loomine, kus oma inimestesse investeerimine on tähtis.

Timbecos hinnatakse paindlikku ja perekeskset töökorraldust. Olulisel kohal on meeskonna ühisüritused, samuti ka peresid kaasavad sündmused. Ettevõtte jaoks on tähtis hoolitseda töötajate tervise eest – lisaks tervisekontrollile ja õigete töötingimuste tagamisele soodustatakse sportimist ja osaletakse üheskoos rahvaspordivõistlustel.

Pikaajalist töösuhet peetakse väärtuseks ning ettevõtte sisekliimast paistab silma veel kõigi töötajate kaasamine ja võrdne kohtlemine ametipositsioonist sõltumata. Ettevõtte juhid mõistavad, et iga töötajaga kaasneb vastutus mitte ainult töötaja enda ees, vaid ka nende pere ees.

«Selline suhtumine  võiks olla kõigis meie väikestes ja keskmise suurusega firmades. Töökeskkonna jätkusuutlikkuse tagamiseks oma inimestesse panustamise vajalikkust mõistavad paljud, küll aga väärib Timbeco puhul kiitust oskus seda ettevõttest rääkides esile tuua, kasvõi firma kodulehel,» põhjendas valiku tagamaid eriauhinna välja andnud Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi tegevjuht Marko Siller. «Meil oli hea meel tunnustada traditsioonilises sektoris tegutsevat ja Eesti kapitalil põhinevat perefirmat. See näitab, et vastutustundlik tegutsemine on omane ja aktuaalne teema mitte ainult suurfirmadele.»

Timbeco personalijuhi Angelika Leisi sõnul annavad ettevõttele suurima väärtuse just töötajad. «Kui töötajad on rahulolevad, siis tuleb ka kõik muu sinna juurde. Heaoluriikide klientide jaoks on üheks lepingu sõlmimise aluseks see pilt, mis avaneb neile meie tehases. Kui nad näevad, et meie ettevõte väärtustab ja hoolib oma töötajatest ning see on sageli üheks tugevaks argumendiks meiega pikaajalise koostöö alustamiseks,» sõnas ta.

Angelika Leis leiab, et riiklikul tasandil saaks soodustada vastutustundlikku äritegevust. Paljud ettevõtted edendaksid enam töötajate tervist, kuid sellega seonduvaid kulutusi ei maksustataks erisoodustusmaksuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles