Soomes on järsult kasvanud kulutused töötutele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp.
Soome lipp. Foto: SCANPIX

Soome töötukindlustusfondi kulutused on viimasel ajal toimunud ohtrate koondamiste ja töötajate sundpuhkusele saatmise tõttu järsult tõusnud.

Kulutused on jõudnud juba kriisiaegsele tasemele ning fondi juht Tapio Oksanen ütles, et väljavaated on trööstitud, kirjutab yle.fi.

Oksaneni sõnul on töö- ja majandusministri hinnangul töötus praegu juba kõrgem kui 2009. aasta tipphetkel.

Soome töötuskindlustusfond maksab sissetulekuga seotud summa kõigile kvalifitseeruvatele inimestele esimese 500 töötuks olemise päeva jooksul. Et kvalifitseeruda, peab töötaja maksma teatud perioodi töötuskindlustusmaksu. Fond maksab töötutele ka siis, kui nad saadetakse sundpuhkusele. Samas on enamik töölisi Soomes ka töötuse vastu kindlustatud.

Fond prognoosib, et selle aasta jooksul suurenevad väljamaksed 10 protsenti või isegi rohkem. Samas kui tavaliselt tõusevad Soomes palgad umbes kolm protsenti igal aastal, siis praegu on palgatõus nullilähedane ja fondi varud on kokku kuivamas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles