Tele2 Eesti kasum kukkus mullu ligi kolmandiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2.
Tele2. Foto: Toomas Huik

Tele2 Eesti kulumieelne kasum (EBITDA) kukkus aastaga 32 protsenti 26 miljonilt eurolt 17,7 miljoni euroni.

Tele2 Eesti müügitulu langes aastaga 23 protsenti 97 miljonilt eurolt 74,1 miljoni euroni. Möödunud aasta neljandas kvartalis kukkus ettevõtte käive aastaga 26 protsenti ja kulumieelne kasum 34 protsenti, selgub ettevõtte esialgsest aastaaruandest.

Ettevõtte hinnangul näitas Tele2 Eesti hoolimata rasketest turutingimustest rahuldavat finantstulemust. Müügitulu arengud stabiliseerusid hinnamuutuste tõttu nii võrguteenuste kui ka telefoniteenuste valdkondades.

Tele2 Eesti investeeringud põhivarasse langesid aastaga 17,7 protsenti. Käesoleva aasta teiseks kvartaliks plaanib Tele2 Eesti lõpetada mullu alustatud võrgu uuendustööd, mis võimaldab ettevõttel pakkuda Eesti klientidele kõiki võimalikke võrguteenuseid.

Ettevõtte klientide hulk vähenes Eestis möödunud aastaga umbes 4000 võrra, peamiselt kliendiarvestuse muutmise tõttu, muudatust arvestamata vähenes klientide arv 1000 võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles