Rail Balticu valikusse lisandus Tallinna ringtee trass

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu tutvustus Nõmme kultuurikeskuses.
Rail Balticu tutvustus Nõmme kultuurikeskuses. Foto: Peeter Langovits

Rail Balticu kulgemisteede valikusse lisandus täna Tallinna ringtee trass.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kogunenud Rail Balticu juhtkomitee otsustas, et võtab alternatiivse raudteekoridorina analüüsimisele ka selle variandi.

Otsusega võtab konsultant täiendavasse võrdlusesse uue trassi ulatuses, mis jääb Tallinna ringtee lähistele Sakust ida suunas kuni Lagedini. Uus trass analüüsitakse läbi, arvestades eeldust, et raudtee on kahe rööpapaariga ning mõeldud nii reisi- kui kaubavedudeks.

Ühtlasi otsustas juhtkomitee, et enne uue trassi analüüsi arutatakse optimaalseima Tallinna ringtee lähistel kulgeva trassi asukoht läbi nende omavalitsuste juhtidega, mida uus trass läbib – Saku, Kiili ja Rae vallad.

Ettepaneku trassi analüüsida tegid Rae, Saku, Raasiku, Jõelähtme, Kose, Juuru ja Tallinna omavalitsused.

Ringtee ettepaneku lisandumise tõttu viibib eelistatud trassi kujunemine Harjumaal ligikaudu kolme kuu võrra ehk juhtkomitee saab eelistatud trassi üle otsustada eeldatavalt mai alguses. Rapla- ja Pärnumaal valitakse eelistatud trass märtsis.

Lisaks arutas juhtkomitee täna Pärnumaa trassi nihutamist ja võeti võrdlusesse ettepanekud, mis Natura alasid ei läbi.

Rail Balticu juhtgruppi kuuluvad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, siseministeeriumi, keskkonnaministeeriumi, konsultandi ja maavalitsuste esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles