Palmér: piloodid soovisid pea 40-protsendist palgatõusu

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi tegevjuhi Jan Palméri sõnul on nemad läbirääkimisteks avatud.
Estonian Airi tegevjuhi Jan Palméri sõnul on nemad läbirääkimisteks avatud. Foto: Liis Treimann / Postimees

Estonian Airi ja Eesti Liinilendurite Assotsiatsioonile (ELA) vahel on hetkel sõlmimata uus kollektiivleping. Ettevõtte tegevjuhi Jan Palméri sõnul tegi ettevõte ELAle eelmise aasta 12. detsembril uue kollektiivlepingu sõlmimiseks kolm erinevat ettepanekut, millele Estonian Air sai ELA esindajatelt vastuse alles eile hilisõhtul. 

Üks peamisi vaidluskohti on Palméri sõnul ELA nõue tõsta kolme aasta jooksul pilootide palka, soovitud tõus on kokku üle 39 protsendi.

«Estonian Air ei saa sõlmida kollektiivlepingut, mille tingimused vähendavad oluliselt lennufirma efektiivsust ja tõstavad ettevõtte kulubaasi,» ütles Palmér. «Lennuettevõte esitas Euroopa Komisjonile restruktureerimiskava, mis näeb ette kindlaks määratud kulude ja efektiivsuse baasi. Ettevõtte ümberpööramine on toimunud plaanide kohaselt ja meile on äärmiselt oluline, et lennufirma restruktureerimine võimaldab meil ettevõtte jätkusuutlikule alusele suunata,» lisas ta.

Palméri sõnul on Estonian Air avatud läbirääkimisteks ja loodab jõuda uue kollektiivlepingu sõlmimiseni. Seni, kuni uut lepingut pole, töötab ettevõte 2013. aastal sõlmitud kollektiivlepingu järgi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles