Kalev Chocolate Factory aktsiad läksid Orkla omandusse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Liis Treimann.

Täna jõustus Kalev Chocolate Factory (KCF) ostu-müügileping ning ettevõtte aktsiad läksid rahvusvahelise kontserni Orkla omandusse.


Lepingu KCFi ning selle küpsiste ja jahusegude ärisegmentide ostmiseks sõlmis Orkla 4. mail. Ettevõtted said tehingu toimumiseks vajaliku loa konkurentsiametilt möödunud nädala lõpus.

Vastavalt lepingule omandas Orkla 100 protsenti KCFi aktsiatest, kaasa arvatud ettevõtte tehase Jüris. KCFi aastane müügikäive on ligikaudu 28 miljonit eurot (438 miljonit krooni) ning seal töötab ligi 400 inimest.

Lisaks KCFi aktsiatele on tehingu osaks ka küpsiste ja jahusegude tootmise ärisegmendid Eestis. Ostjaks on Orkla Soome ettevõte Felix Abba ning müüjaks valdusfirma Luterma. Lutermale kuuluvaid magusatööstusega mitteseotud ettevõtteid tehing ei puuduta. Tehingu maksumus ei kuulu poolte kokkuleppel avaldamisele

Luterma juhataja Oliver Kruuda sõnul on Felix Abba ja Orkla strateegiline ostja, kel on oskusi ja huvi arendada edasi ettevõtet ja selle äritegevust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles