Kunagine rahandusminister Mart Opmann sai süüdistuse majanduskuriteos

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Opmann
Mart Opmann Foto: Peeter Langovits

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab kunagist rahandusministrit Mart Opmanni usalduse kuritarvitamises ja ettevõtte maksejõuetuse põhjustamises.

Lisaks Opmannile (57) astub kohtu ette Jürgen Vester (47), keda süüdistatakse usalduse kuritarvitamises, ettevõtte maksejõuetuse põhjustamises ning omastamises ja raamatupidamise kohustuse rikkumises, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Süüdistuse järgi põhjustas praeguseks pankrotistunud AS-i Premium Motors Grupp nõukogu liige Jürgen Vester oma tegevusega aastail 2007-2010 ettevõttele kokku 2,855 miljonit eurot kahju ning sellest 1,628 miljonit kahju tekitas ta koos ettevõtte juhatuse liikme Mart Opmanniga.

Tartu ülikooli majandusküberneetiku haridusega Mart Opmann oli riigikogu liige ning rahandusminister aastatel 1995-1999 peaminister Tiit Vähi teises valitsuses ja kolmandas valitsuses ning peaminister Mart Siimanni valitsuses.

Opmann on kuulunud Koonderakonda ja alatest 2002. aastast Rahvaliitu. 2011. aastal astust ta välja Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles