Ginter: komisjoni Estonian Airi otsus ei ole kindlasti hea uudis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Carri Ginter.
Vandeadvokaat Carri Ginter. Foto: Liis Treimann

Euroopa Komisjoni otsus hakata süvitsi uurima Estonian Airi ümberkorraldusabi ei ole kindlasti hea uudis ja võib tähendada, et lõpuks tuleb ettevõttel kogu abi tagasi maksta, ütles Euroopa Liidu õiguse ekspert Carri Ginter.

«See uudis ei rõõmusta, see tähendab, et komisjoni ei rahuldanud esialgsed selgitused ja see ei ole kindlasti hea märk,» ütles Ginter BNSile.

Ginteri sõnul on tegemist väga tõsise protsessiga, mille tulemusena võib juhtuda, et kogu abi tuleb koos intressidega tagasi maksta.

«Sellised protsessid kuudega ei lõpe vaid kestavad kindlasti aastaid, eks nii mõndagi olene ka sellest, mis on parasjagu uurimise juures prioriteetsem,» lisas ta.

Euroopa Komisjon teatas teisipäeval, et on algatanud põhjaliku uurimise, et teha kindlaks, kas Eesti kava anda riiklikule lennuettevõtjale Estonian Air ümberkorraldamiseks 40,7 miljonit eurot riigiabi on kooskõlas ELi riigiabi eeskirjadega. Tegemist on juba teise aktiivse uurimisega, 2012. aastal otsustas riik anda Estonian Airile 8,3 miljonit eurot päästmislaenu, ka selle meetme kohta algatas komisjon uurimise, mida pikendati aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles