Ministeerium: Estonian Airi uurimise algatamine on tavapärane samm

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Foto: Liis Treimann/Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teatas, et täna ilmunud Euroopa Komisjoni teatis otsusest algatada uurimine Estonian Airi riigiabi ja sellega seotud restruktureerimisplaani üle on tavapärane samm.

«Uurimise algatamine oli Eestile oodatud, sest sarnaste riigiabi taotluste puhul on see tavapärane samm ja seda Eesti ka ise möödunud suvel taotles. Tegu on järgmise etapiga Estonian Airile antud riigiabi menetluses ning see on samm edasi Euroopa Komisjoni lõpliku otsuse tegemiseni,» teatas ministeerium.

«Oluline on märkida, et Euroopa Komisjon juba otsustas, et Estonian Airi kontorihoonete müügiga eelmise aasta aprillis ei kaasnenud riigiabi.»

«Riigiabi uurimine on Euroopa Liidu õiguses tavapärane protseduur. Näiteks sel korral algatati sarnane protseduur ka Küprose lennufirma, Gdyna lennujaama ja Hispaania elektrihinna subsideerimise kohta.»

Euroopa Komisjon algatas uurimise, et teha kindlaks, kas Eesti kava anda Estonian Airi ümberkorraldamiseks 40,7 miljonit eurot riigiabi on kooskõlas ELi eeskirjadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles