197 ettevõttes avastati 393 töösuhete rikkumist

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töösuhete alased rikkumised on probleemiks paljudes ettevõtetes.
Töösuhete alased rikkumised on probleemiks paljudes ettevõtetes. Foto: SCANPIX

Tööinspektor-juristid avastasid I kvartalis töösuhete järelevalve käigus kontrollitud 197 ettevõttes 393 rikkumist.

Vähemalt üks töösuhete rikkumine tuvastati 63 protsendis firmadest. Rikkumised puudutasid peamiselt töötajate töötingimustest teavitamata jätmist, töötajale andmete esitamata jätmist, alammäärast madalama töötasu maksmist ning öötöö ja/või riigipühal tehtud töö hüvitamata jätmist, selgus tööinspektsiooni aruandest.

Töösuhteid puudutavate nõuete täitmata jätmise eest hoiatati ettevõtteid sunnirahaga 29 korral kogusummas 87 000 krooni. Vajadust sunniraha täitmisele pöörata I kvartalis ei olnud.

Töövaidluskomisjonidele esitati I kvartalis 1216 avaldust, mis 32 protsenti aastatagusest vähem. Töötajate esitatud 1163 avaldusest iga teine sisaldas maksmata palga või lõpparve nõuet. 293 avalduse esitanut nõudsid töölepingu lõpetamise ebaseaduslikuks tunnistamist.

2009. aastast lahendamata avaldustega kokku oli I kvartalis lahendamisel 2539 töövaidlusavaldust, millest lahendini jõudis 1486.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles