Korteri ruutmeetri hind tegi jaanuaris rekordi

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta lõpu seisuga asus väikseim, 7,6 ruutmeetri suurune Tallinnas müügil olev korter just selles Kassisaba asumis olevas majas.
Eelmise aasta lõpu seisuga asus väikseim, 7,6 ruutmeetri suurune Tallinnas müügil olev korter just selles Kassisaba asumis olevas majas. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Jaanuaris maksis Tallinna korteri keskmine ruutmeeter 1388 eurot, mis on hinnarekord alates 2008. aastast, analüüsib kinnisvarafirma 1Partner Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul langes üldine tehingute arv Tallinnas jaanuaris pea kümme protsenti. «Seis on rahulik ning ülepakkumist või erilist rapsimist ei toimu,» ütles Vahter.

Tallinna korteritega tehti jaanuaris 590 tehingut, mis on 3,8 protsenti vähem kui detsembris. Keskmine korteri ruutmeetri hind tõusis kuuga 2,1 protsenti 1388 euroni, mis on 22,3 protsenti kõrgem kui aasta tagasi jaanuaris. Kalleim korter müüdi tänavu jaanuaris 487 500 ning odavaim 2600 euro eest.

Tallinnas müüdi jaanuaris 19 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on kahe võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim eluhoonega hoonestatud kinnistu võõrandati 790 000 ja odavaim 3000 euro eest.

Hoonestamata elamumaa kinnistuid müüdi jaanuaris Tallinnas üheksa, mis on ühe võrra vähem kui detsembris. Kalleim hoonestamata krunt müüdi 556 000 ja odavaim 8000 euro eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles