Savisaar: Eesti majandus ei rahulda inimeste põhivajadusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann / Postimees

Poska majas toimuval Eesti majanduse tulevikuvõimalusi käsitleval majanduskonverentsil tõdes Tallinna linnapea ja Eesti Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, et vaatamata justkui kestvale õitsengule on viimase 20 aasta jooksul Eesti elanike arv olnud pidevas languses.

Lisaks madalale iibele vähendab Eestit ränk väljaränne - eelkõige tööealised inimesed lahkuvad riigist, sest siinne majandus ei suuda rahuldada nende põhivajadusi, vahendas linnapea sõnu Tallinna linna pressiteenistus.

«Oleme vabas riigis üles kasvatanud ja koolitanud põlvkonna, kes teostab end mujal. Meie riiklik poliitika on teinud kõik, et me kaotaksime ida-lääne transiitmaa positsioone. Meie noortel peredel pole taskukohast eluaset,» rääkis Savisaar.

«Tallinnal läheb täna natuke paremini kui tervel Eestil ja Tallinna linnapeana ehk ei peakski ma nende suurte probleemide pärast  niiväga muretsema. Pealinna elanike arv ju kasvab.  Tallinnas oleme tegelenud aktiivselt munitsipaalkorterite ehitusega. Tallinna transpordisõlmed töötavad,» ütles linnapea konverentsi avakõnes.

Tallinnas Jaan Poska majas toimub konverents «Eesti majanduse väljavaated 2020. aastatel», kus ettekannetega esinevad Jaan Männik, Enn Veskimägi, Oleg Harlamov, Arnout Lugtmeijer, Raivo Rand, Jüri Mõis, Heido Vitsur, Kalev Kallo ja Jaan Õmblus.

Konverents toimub Tallinna linna ja Eesti Keskerakonna koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles