Tallinna Cinamon müüdi halva rendilepingu tõttu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Cinamon Groupi nõukogu liikme sõnul müüdi Tallinna Cinamon Solarise omanikele, kuna kino külastas oodatust vähem kliente ning karm rendileping ei lasknud korralikku kasumit teenida.

«Üks põhjus, miks müüdi, oli see, et rendileping pigistas meie kõri. Rent, mida Solaris saada tahtis, osutus Tallinna linnas raskeks,» ütles ettevõtte üks väikeomanik ja nõukogu liige Erko Kundla, lisades, et rent sõi kogu kasumi ära.

Et Cinamon oleks taolise rendilepingu koostanud eesmärgiga kino tulevikus ära osta, Kundla ei tunnistanud. «Nad on ise ka kinondusega tegelenud, ju siis arvavad, et suudavad rohkem välja pressida. Endale nad renti ka maksma ei pea,» ütles väikeomanik.

Kundla tunnistas, et Solarise Cinamonis käis vähem inimesi kui algselt loodeti.Seega ei õnnestunud Cinamonil ainukeselt konkurendilt CC Plazalt kliente üle lüüa.

Solarise juhid teatasid aprillis, et ostavad Tallinna Cinamoni ära. Cinamon Groupile jäi sellega alles 4 kino, millest üks asub Tartus ning teised väljaspool Eestit.

Tallinna Cinamon andis ettevõttele umbes viiendiku käibest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles