Pärnus avatakse uus moodulmajade tehas

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moodulmaja müüri ladumine.
Moodulmaja müüri ladumine. Foto: Peeter Kümmel

Element- ja moodulmajade tootja Harmet OÜ avab Pärnus uue tehase, mille planeeritav toodangu maht on 15-20 miljonit eurot aastas.

Prognooside kohaselt tagab 10 000 ruutmeetril paiknev tehas koos teiste olemasolevate Tutermaal ja Sauel asuvate tehastega, ettevõtte tootmisvõimsuseks 35-40 miljonit euro eest toodangut aastas, teatas ettevõte.

Ettevõtte juhatuse esimehe Toomas Kalevi sõnul on seni enamus ettevõtte toodangust moodustanud ajutiste hoonete püstitamiseks mõeldud ruumelemendid.

Tootmise suuremale pinnale kolimine peaks võimaldama oluliselt suurendada moodulitest püstitatavate statsionaarsete korrusmajade  püstitamise võimekust.

OÜ Harmeti põhituruks on Põhjamaad, kuhu eksporditakse praegu 90 protsenti firma toodangust.

2013. aastal müüdi 61 protsenti Rootsi, 21 protsenti Soome, 10 protsenti Eesti, 6 protsenti Norra ning 2 protsenti Taani turule.

Harmet on Eesti kapitalil põhinev  ettevõte, mis asutati 1997. aastal. Ettevõte toodab erinevaid moodulehitisi, ehitussoojakuid ning metallkonstruktsioone. 

Viimase kuue aasta jooksul on Harmet OÜ aastakäive kasvanud seitse korda 22 miljoni euroni aastal 2013. Ettevõte annab tööd ligi 300 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles