Lastehaigla toetusfondi masu ei kõiguta

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lastehaigla.
Tallinna Lastehaigla. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Krameri sõnul on viimane aasta näidanud, et inimesed on muutunud palju hoolivamaks.

«Meie püsiannetajad toetavad ikka edasi ja tegelikult on kontodel näha ka palju uusi nimesid,» kinnitas Kramer, et inimesed on ikka veel agarad toetust jagama, mistõttu ei saaks ka öelda, et annetuste arv vähenenud oleks.

Krameri arvates on kohane öelda, et Eestis on jätkuvalt annetuste tegemine populaarne, sest tegelikult on viimane aasta ju näidanud, et inimesed on muutunud palju hoolivamaks. «Ehk on raskustes arusaam kaaskodanike probleemidest lähedasem.»

Suurim viimase aja toetussumma oli A Selveri toetuskampaaniast «Koos on kergem» kogunenud toetus 392 564 krooni.

«Aga ka telefoniannetuste summa Tallinna Lastehaigla heategevuskampaania «Suur samm edasi», mis toetas riskivastsündinute tervisekeskuse tegevust), oli viimaste aegade suurimaid, kogudes 411 305 krooni,» lisas Kramer.

Toetussummad kuluvad lastehaiglal põhiliselt vastava aasta heategevuskampaania eesmärkide täitmiseks.

«Seega 2009. aasta siis riskivastsündinute tervisekeskuse tegevuste toetamiseks, tänavu aga toetame südameuuringute ultraheliaparaadi ostu heategevuskampaaniaga «Südame mured».»

Samuti on Krameri sõnul igal aastal toetatud kallihinnaliste ravimite ostu, mis veel ei ole haigekassa hinnakirjas ning oma osa on läbi aastate olnud ka meditsiinipersonali koolituse toetusel ja erialase kirjanduse ostmisel.

SA Tallinna Lastehaigla Toetusfond loodi 20. jaanuaril 1993.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi toetused võib Krameri sõnul protsentuaalselt jagada eraannetajate ja ettevõtete annetusteks enam-vähem pooleks.

«Toetused laekuvad nii Eestist kui ka välismaalt. Välismaistest toetustest on suurim Kanada eestlaste toetus.»

Krameri kinnitusel on haigla jaoks on iga toetaja tähtis, olgu annetuse suurus milline tahes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles