Võlanõustaja: lapse kontot kasutavad vanemad ei peaks häbenema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võlanõustaja Ülle Schmidt.
Võlanõustaja Ülle Schmidt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Võlanõustaja Ülle Schmidti sõnul ei peaks oma lapse kontot kasutavad lapsevanemad häbenema, kuna nad ei sea sellega oma lapse tulevikku ohtu.

«Probleem pole kindlasti selles, et lapsevanemad oma laste nimele avatud pangakontosid kasutavad, sest selles pole midagi ebaseaduslikku. Vaesus on see, mis sunnib kiirlaenu võtma,  mitte hea elu,» ütles Schmidt Õhtulehele.

Võlanõustaja sõnul on mõnel juhul teise identiteedi kasutamine paratamatu, näiteks võib töötupõlves panga antud maksepuhkus sattuda tulevikus ohtu, kui inimene võtab iseenda või oma pere toitmiseks kiirlaenu.

«Mitte laste kontode kasutamine ei ole probleem, vaid see, et inimesed on kõrini võlgades. Muret teeb, et palgad on väikesed ja hinnad on tõusnud ning kiirlaenufirmade määratavad kohustused on juba ammu nii ebamõistlikult suured. Klientide võlakoorma kümnekordseks kasvatavatele nõuetele lisaks tuleks midagi ette võtta ka kiirlaenureklaamidega, sest siin oleks vaja tõepoolest tõhusaid piiranguid,» rääkis Schmidt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles