Brasiilias mässati jalgpalli MMi hiigelkulutuste vastu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilias mässati kulutuste vastu jalgpalli MMile
Brasiilias mässati kulutuste vastu jalgpalli MMile Foto: SCANPIX

Brasiillased, kes on pahased eelseisvatele jalgpalli maailmameistrivõistlustele kulutavate hiigelsummade peale, on reageerinud olukorrale massiliste märulitega.

Rio de Janeiro ja São Paulo elanikud korraldasid meeleavaldusi ning asusid seejärel vaateaknaid purustama. Nagu vahendab Dienas Bizness, said kõige rohkem kannatada pangakontorid.

Läinud nädalavahetusel möllasid meeleavaldajad korraga mitmes Brasiilia linnas, lisaks Rio de Janeirole ja São Paulole ka näiteks Recifes ja Curitibas, nõudes MMi peale kulutatavate rahaliste vahendite suunamist haridus- ja meditsiinivaldkonda.

Toimus mitmeid kokkupõrkeid politseiga.

São Paulo keskuses lõhkusid kaupluste ja pangakontorite aknaid maskides noorukite rühmad. Huligaanid üritasid lükata katusele politseisõidukit ning süütasid auto, mille juht ei allunud meeleavaldajate korraldusele peatuda. Politsei võttis kasutusele pisargaasi.

Jalgpalli MM toimub käesoleva aasta 12. juunist 13. juulini kaheteistkümnes Brasiilia linnas. Nagu kinnitas hiljuti Davosi majandusfoorumil Brasiilia president Dilma Rousseff, on riik valmis korraldama «parima tšempionaadi» jalgpalli ajaloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles