Samsung tutvustas Euroopa turule nelja uut äritahvlit

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samsung tutvustas Malagas toimuva iga-aastase Samsung Forum suurürituse raames Euroopa turule nelja uut äriklassi tahvelarvutit – 12,2-tolliseid Note Pro-d  ja Galaxy Tab Pro-d ning 8,4 tollist ja 10,1 tollist Galaxy Tab Pro seadet. E24 sai neile silma peale visata.

Tegu oli Euroopa esmaesitlusega - esimest korda näitas Samsung seadmeid maailmale küll selle kuu alguses Las Vegases toimunud CES tehnoloogiamessil, nüüd toodi seadmed aga ka Vana Maailma huvilistele näha. Müügile jõuavad need millalgi käesoleva kvartali jooksul.

Samsungi Euroopa brändijuht Stephen Taylor rõhutas ajakirjanikele, et just äriklassi tahvelarvutitele ennustab ettevõte lähiajal suurt kasvu ning Samsungi neli uut Pro seeria tahvelarvutit peaksidki turul seda nišši täitma.

Tootesaalis seadmeid uudistades jäid esimesena silma muidugi suurimad seadmed. Note Pro 12,2 ja Galaxy Tab 12,2 erinevad üksteisest põhimõtteliselt ainult ühe asja poolest – viimatinimetatul puudub puutepliiats, tehnilised andmed on põhimõtteliselt samad, Galaxy Tabi hind on veidi madalam.

Peab ütlema, et paar lisatolli annavad tunda küll - kaheteisttollised tahvelarvutid olid kasutades harjumatult suured. Kuigi seadmed on üsna kerged, pärsib suur ekraanidiagonaal mingil määral mugavust ja mobiilsust – ühe käega on seda üsna keeruline hoida ja ilmselt ka kaasas kanda ning diivanil lösakil sotsiaalvõrgustike uudisvoo jälgimine on kindlasti tunduvalt mugavam väiksemate tahvlitega.

Uute tahvlite tagakülg on sarnaselt eelmisel sügisel esitletud Galaxy Note III-ga ja Galaxy Note 10,1-ga viimistletud nahaimitatsiooniga. Ilmselt lähevad inimeste arvamused selles osas, kas see annab seadmele soliidsust juurde, lahku. Minu hinnangul jätab imitatsioon siiski pigem odavavõitu mulje ning nagu ma olen tuttavatelt Note III kohta kuulnud, kipuvad õmbluskohad peale mõnda aega kasutamist narmendama. Eks ole näha, kas sama probleem ohustab ka uusi tahvleid.

Kui minna positiivse poole peale, siis paljukiidetud ülikõrge lahutusvõimega ekraan näitab tõepoolest väga kena pilti. Nagu esitlusel ka mainiti, on ka väiksemate ekraanidega uute Pro märgistusega tahvlite Tab 8,4 ja Tab 10,1 ekraan sama hea või kõrgem kui tavalistel FullHD teleritel. Värvid on erksad ja kontrastsus paigas.

Tarkvara poolt on lisaks uuele Magazine UX-ile üheks heaks lahenduseks ekraani jagamine kuni nelja rakenduse vahel, mis toimib eriti hästi 12-tollistel ekraanidel.

Samsungi uute Pro tahvlite näol on tegu evolutsioonilise sammuga edasi – parandatud on riistvaranäitajaid, kui ka tarkvara kasutusvõimalusi (muuseas, Pro seeriaga töötegijaid silmas pidav Samsung annab tahvliga kaasa ka mõned ärirakendused, tuntuim neist vast Cisco Webex konverentsiplatvorm). Samas ei ole ma päris kindel, kas need põhjustavad põhimõttelise nihke tahvlite kasutuselevõtul töövahenditena. Mulle andis suurima elamuse 8,4-tolline tahvel, mille ekraani lahutusvõime ja pikslitihedus on konkurentidega võrreldes tõepoolest muljetavaldav. 12-tollised Note ja Galaxy Pro-d tuletasid mulle miskipärast meelde Microsofti Surface´i kahe põlvkonna kuulsusetut katset äritahvlite maailmas laineid lüüa. Ilmselt ei kõrbe Samsung küll päris samamoodi nagu Microsoft, kuid, jättes uuenenud riist- ja tarkvara kõrvale, ei ole kasutajamugavuses küll midagi enneolematut – võimalik on kuvada täismahulist klaviatuuri või osta lisaklaviatuur ja hiir. Lauale saab seda asetada erinevate aluste abil, mille eest tuleb samuti lisaraha välja käia.

Galaxy Note Pro 12,2
Protsessor: neljatuumaline Qualcomm Snapdragon 800 (LTE)
Ekraan: 2560 x 1600 pikslit, 12,2 tolli
Muutmälu: 3GB
Mõõdud: 295,6 x 204 x 8 mm
Kaamera: 8MP ja 2MP
Tarkvara: Android 4.4 KitKat
Aku: Li-Ion 9500 mAh
Hind: alates 749 eurost

Galaxy Tab Pro 12,2
Protsessor: neljatuumaline Qualcomm Snapdragon 800 (LTE)
Ekraan: 2560 x 1600 pikslit, 12,2 tolli
Muutmälu: 3GB
Mõõdud: 295,6 x 204 x 8 mm, 740 grammi (LTE)
Kaamera: 8MP ja 2MP
Tarkvara: Android 4.4 KitKat
Aku: Li-Ion 9500 mAh
Hind: alates 649 eurost

Galaxy Tab Pro 10,1
Protsessor: neljatuumaline Qualcomm Snapdragon 800 (LTE)
Ekraan: 2560 x 1600 pikslit, 10,1 tolli
Muutmälu: 2GB
Mõõdud: 243,1 X 171,4 X 7,3 mm, 469g (WiFi versioon), 477g (LTE versioon)
Kaamera: 8MP ja 2MP
Tarkvara: Android 4.4 KitKat
Aku: Li-Ion 8220 mAh
Hind: alates 479 eurost

Galaxy Tab Pro 8,4
Protsessor: neljatuumaline Qualcomm Snapdragon 800
Ekraan: 2560 x 1600 pikslit, 8,4 tolli
Muutmälu: 2GB
Mõõdud: 219 x 128,5 x 7,2 mm, 331 g (WiFi) ja 336g (3G/LTE).
Kaamera: 8MP ja 2MP
Tarkvara: Android 4.4 KitKat
Aku: Li-Ion 4800 mAh
Hind: alates 389 eurost

Ajakirjaniku sõidukulud kattis Samsung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles