Kangro saab vanalinna ateljee linnalt ära osta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Tauno Kangro
Skulptor Tauno Kangro Foto: Marko Tubli

Tallinna linnavalitsus müüb skulptor Tauno Kangrole aastaid tema üüril olnud ateljee-korteri vanalinnas.

Raepressi teatel on linnavalitsus ette valmistanud Aia tänav 17 / Uus tänav 20 asuva kahe korteriomandi müügi otsuse eelnõu. Üks korter läheb müüki avalikul enampakkumisel, kuid teise saab ruumid korda teinud ja neid aastaid heaperemehelikult kasutanud rentnik Tauno Kangro endale välja osta.

Ruumide otsustuskorras senisele rentnikule müümisel on hinna arvestamise aluseks võetud turuhind 6,8 miljonit krooni, millest on maha arvestatud hoone taastamise ja remondi kulud. Kui palju väljaostmise lõppsumma on, Raepress teates ei täpsusta.

Abilinnapea Eha Võrk ütles, et hoone esimese korruse ruumid on olnud skulptor Tauno Kangro kasutuses juba aastaid. «Rentnik on pannud nende toona väga kehvas seisus ruumide kordategemisse tohutult aega, energiat ja raha ning rikastanud vanalinna ääreala vahva kunstisõprade magnetiga. Seega peame rentniku soovi need ruumid nüüd õiglase hinna eest enda omandusse saada põhjendatuks,» sõnas Võrk.

Aia 17 / Uus 20-1 eluruumi kasutab Tauno Kangro üürilepingu alusel 1996. aasta novembrist. Toona sõlmitud üürileping nägi ühtlasi ette pärast nende ruumide rentniku kulul taastamist rentnikule võõrandamise võimaluse. Lisaks oli ruumide rendile saamise üheks tingimuseks Tauno Kangro kasutuses olnud Lossi 12a-2 tagastamisele kuuluva eluruumi vabastamine.

Tallinna linnale kuuluv Aia tn 17 / Uus tn 20 asuv kinnistu on jagatud kaheks korteriomandiks, mille reaalosade pindalad on 283,1 ja 383,3 ruutmeetrit. Hoone ülakorrusel asuvad ruumid müüakse avalikul kirjalikul enampakkumisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles