Viivislaenude maht püsib stabiilsena

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjõukulude kasv näitab kiiret palgatõusu.
Tööjõukulude kasv näitab kiiret palgatõusu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üle 60 päeva maksetähtaega ületanud laenude maht vähenes aprillis 165 miljoni krooni võrra, kuid nende osakaal portfellis jäi sarnaselt märtsiga 6,7 protsendi tasemele, teatas Eesti Pank.

Aprillis paranes ettevõtetele väljastatud laenude kvaliteet, kuid eraisikute üle 60 päeva maksetähtaega ületavate eluasemelaenude osakaal suurenes 0,1 protsendipunkti võrra 4,6 protsendini.

Uute pikaajaliste laenude intressimäärad jäid, nii nagu teisedki pangandussektori näitajad, varasemate kuudega võrreldavale tasemele. Ettevõtetele väljastatud laenude keskmine intressimäär oli aprillis 3,6 protsenti ning eluasemelaenude oma 3,3 protsenti.

Eesti eraisikute ja ettevõtete hoiuste maht suurenes aprillis 545 miljoni krooni võrra ehk 0,5 protsenti, ulatudes kuu lõpus 112,2 miljardi kroonini. 2010. aastal on kasvanud eelkõige ettevõtete hoiused. Aprilli lõpus oli ettevõtete hoiuste maht aastatagusest 10 protsenti suurem.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles