Tamming: dividendide võtmine otsustatakse vastavalt hetke olukorrale

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Tamming
Alar Tamming Foto: Toomas Huik

Tavidi suuromanik Alar Tamming sai 2012. aastal Äripäeva andmetel 2 269 000 eurot. Tammingu sõnul makstaske Tavidis dividende nii, nagu omanikud vajalikuks peavad.

«See annab võimaluse paindlikkuseks. Kas dividende võtta või mitte otsustatakse vastavalt hetke olukorrale ja vajadusele,» rääkis Tamming. «Inimese iga otsuse puhul mängivad rolli kümned nüansid – senised elukogemused, hetke vajadused, tuleviku prognoosid, sotsiaalne keskkond jne. Sama on ka dividendidega – see otsus sünnib paljude erinevate tegurite koosmõjul ja seda ei saa taandada ühele alusele.»

Küsimusele, kas Eesti ettevõtjad peaksid rohkem dividende maksma, ütles Tamming, et dividendide võtmine kuulub omaniku pädevusse ja sellesse ei saa suhtuda nii, et ettevõtted peaksid kas rohkem või vahem dividende võtma.

«Arvamus, et keegi peaks oma varaga nii toimima, nagu arvaja soovib, on samm edasi totalitaarse ühiskonna suunas. Omandi valdamine on õnneks paigas Eesti Põhiseadusega ja soovitused ettevõtjale maksta rohkem dividende on sarnased soovitusega, et inimene võiks poest osta kallimaid asju,» kirjeldas Tamming.

Tammingu sõnul makromajandus ainult üks tegur selles, et viimastel aastatel on hakatud rohkem dividende võtma. «Kui on oodata hüperinfatsioonilist stsenaariumi, siis võivad samuti dividendid suureneda kordades, aga see ei tähenda mitte makromajandusliku olukorra paranemist vaid hoopis suurt tagasiminekut,» selgitas Tamming.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles