See on saladus: Davosis tukutakse tublisti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani Keskpanga juht Haruhiko Kuroda majandusfoorumil Davosis.
Jaapani Keskpanga juht Haruhiko Kuroda majandusfoorumil Davosis. Foto: AP / Scanpix

Siin sa nüüd oled, suur globaalne tegija, istudes soojal ja hubasel koosolekul Šveitsi Alpides. Kõht on kenasti täis ja veinigi ohtrasti peale kallatud. Ajavahe annab veel tunda ning eelmisel õhtul oli pikemalt pidutsemist...

Kõneleja mõttelõng muutub uduseks, kuigi aeg-ajalt tabavad su kõrvad veel refräänina korduvat fraasi «ettevõtete ühiskondlik vastutus». Pea jõnksatab ettepoole. Silm läheb looja, seejärel teinegi.

Nii kirjeldab Bloomberg Businessweeki ajakirjanik nähtust nimega Davosi Tukk.

Fotomaterjal nimetatud ilmingust on harv, sisuliselt olematu: Maailma Majandusfoorumi korraldajad on keelanud reporteritel osalejatest piinlikke pilte teha. Sest mõnes mõttes on ju tegelikult tegemist eraviisilise üritusega.

BB ajakirjanik pihib lugejaskonnale, et on ka ise Davosis tukkuma jäänud – ja aplausi ajaks ärkvele ehmunud – väljendades ühtlasi kartust, et ülestunnistus ei pruugi tulla kasuks tema karjäärile.

Ja tõtates lisama, et magama jäädakse mujalgi. Nagu võib järeldada pealkirjadest à la «Did Biden Fall Asleep During Obama Deficit Speech?» (Kas Biden jäi Obama [Eelarve]puudujäägi-kõne ajal magama?) 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles