Tallinna Vesi lubab sel aastal suuremaid dividende

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: SCANPIX

Ehkki Tallinna Vee eelmise aasta kasum langes 12 protsenti, lubab ettevõte, et suurendab aktsionäridele väljamakstavaid dividende vähemalt inflatsiooni võrra, teatas ettevõte börsile.

Tallinna Vee neljanda kvartali kasum langes 29 protsenti 6,19 miljoni euroni, eelmise aasta kasum tervikuna kahanes 12 protsenti 19,9 miljoni euroni.

Vastavalt ettevõtte dividendipoliitikale, mis on avalikustatud ka koduleheküljel, soovib ettevõte vähemasti säilitada dividendide taseme reaalväärtuses ehk dividendide kasv võrdub inflatsiooniga, kirjutab Tallinna Vesi majandusaruandes.

21. mail 2013. aastal peetud aktsionäride üldkoosolekul kinnitati aktsionäride poolt 2012. aasta puhaskasumist maksmisele tulev dividend 87 senti aktsia kohta, kogusummas 17,4 miljonit eurot. Võrreldes 2012. aastal väljamakstud dividendidega, 84 senti aktsia kohta, on kasv võrdne inflatsiooniga.

Kuna 2013. aastal langes inflatsioon 1,3 protsendini, siis on oodata, et sel aastal maksab Tallinna Vesi omanikutulu vähemalt 88 senti aktsia kohta.

Tallinna Vee käive kasvas eelmisel aastal 0,3 protsenti 53,1 miljoni euroni, neljandas kvartalis oli käibe kasv 0,5 protsenti 13,78 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles