Tavid kaalub Bitcoiniga kauplemise alustamist

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin.
Bitcoin. Foto: Reuters / Scanpix

Valuuta- ja kullavahendusfirma Tavid saatis esmaspäeval Eesti riigiasutustele teabepäringu Bitcoini kohta, kuna kaaluvad kauplemise alustamist Bitcoini ja teiste analoogsete instrumentidega.

Tavid küsis rahandusministeeriumilt, finantsinspektsioonilt, Eesti pangalt, politsei- ja piirivalveametilt ja maksu- ja tollimetilt, mis Bitcoin on – kas virtuaalne raha, tooraine, teenus, finantsinstrument, väärtpaber või e-raha; millised maksud rakenduvad selliste instrumentidega kauplemisel. Lisaks tahtsid nad teada, kas ja kuidas on selliste instrumentidega kauplemine reguleeritud, kes teostab järelevalvet ning milliseid litsentse on vaja selliste instrumentidega kauplemiseks.

Tavidi juhatuse liige Kuno Rääk kinnitas, et nad kaaluvad Bitcoiniga kauplemist, kuid ei saa sellega enne tegelema hakata, kui Eesti ametiasutused loovad ühise arusaama sellest, mis Bitcoin on, kuidas see on maksustatud ja kas see on reguleeritud või mitte.

«Täna meil on ainult võimalus erinevate ajakirjandusväljaannete vahendusel vaadata ja kuulata, kuidas soomlased arvasid, et on tooraine, rootslased, et on kunstiteos, keegi arvab, et on alternatiivne maksevahend. Enne on väga keeruline hakata sellega tegelema, kui pole selgust majas,» selgitas Rääk.

Kauplemist kaalutakse siiski sellepärast, et kuna Tavid on alates 1992. aastast erinevaid rahasid vahendanud ning tekkinud on uus alternatiivraha, siis tekkis neil küsimus, miks mitte ka seda vahendada.

«Me täna ei ole kindlasti seda meelt, et me investeeriksime Bitcoini. Pigem me ainult kombime maad, et võib-olla me tahame seda vahendada,» ütles Rääk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles