Pruuli: ma ei taha Äripäevalt raha

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Tiit Pruuli hagi Äripäeva vastu saab 13. veebruaril otsuse.
Ärimees Tiit Pruuli hagi Äripäeva vastu saab 13. veebruaril otsuse. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tiit Pruuli ja Äripäeva vahelises kohtuasjas toimus täna viimane istung, kus mõlemad pooled said veel viimast korda enne otsuse tegemist sõna.

Kui Pruuli esindaja, vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets kasutas seda võimalust nii pika ametliku kokkuvõtte kui ka pisut vähem formaalse sõnavõtu tarbeks, siis Äripäeva esindanud vandeadvokaat Ants Nõmper jäi kidakeelseks, nimetades Pruuli hagi ärimehele omaseks rahasaamissooviks ning ajakirjanduse suukorvistamiseks.

Tiit Pruuli ütles Postimehele, et ta ei ole Äripäeva vastu mingit rahalist nõuet esitanud. «Jutt on olnud vaid sellest, et ma ei olnud nõus kompromissiga, mille osa on küll nendepoolne vabandamine, aga mitte minu õigusabikulude tasumine,» ütles Pruuli.

Mägi-Rohtmets tõi omakorda välja selle, kuidas ajakirjanikud peaksid enne loo avaldamist faktid üle kontrollima, mitte lootma sellele, et pärast nende vastu hagi esitamist vajalik materjal oma väidete tõendamiseks leitakse. Samuti ütles ta, et loodetavasti aitab menetlus taolisi juhtumeid ära hoida.

Äripäev oli detsembri alguses palunud lisaaega täiendavate tõendite esitamiseks, mille kohus ka andis, kuid väljaanne ei suutnud selle aja jooksul esitada ühtki tõendit oma väljaannetes avaldatud väidete tõestamiseks.

Pruuli esitas Äripäeva vastu hagi nõudega lükata ümber tema suhtes seoses 1992. aasta rahareformi käigus kogutud rublade võõrandamisega ehk n-ö rublatehinguga avaldatud ebaõiged andmed ning hoiduda nende levitamisest tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles