Apollo müüs mullu rekordiliselt CD-plaate

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollo Solarise keskuse raamatupood
Apollo Solarise keskuse raamatupood Foto: Kultuurikava.ee

Eesti suurim raamatukaupluste kett Apollo müüs 2013. aastal 51 protsendi võrra rohkem CD-plaate kui aasta varem. Samuti kasvas jõudsalt raamatute müük.

Möödunud aasta suurima muusikamüüja Apollo muusikaplaatide müügiedetabeli ülemises otsas figureerisid konkurentsitult vaid eestimaised artistid. Ülekaalukalt kõige rohkem osteti ansambli Kõrsikud kaht plaati «Sinu südames» ning «Heli jälgedes». Aasta müügiedetabeli esikümnesse mahtus ka Kõrsikute kolmas plaat «Kolme peale».

Aasta plaadimüügi edetabeli kolmandalt astmelt leiab Lenna albumi «Teine» ning neljandalt kohalt tänavu oma kahekümnendat tegutsemisaastat tähistava ansambli Smilers kogumikalbumi «20 aastat meteoriitide sajus».

2013. aasta raamatute müügiedetabelis saavutas esikoha Andrus Kivirähki möödunud aastal ilmunud romaan «Maailma otsas. Pildikesi heade inimeste elust». Teise ja kolmanda koha vääriliselt müüdi Briti skandaalse menuromaanide sarja teist ja kolmandat osa ehk «Viiskümmend tumedamat varjundit» ning «Viiskümmend vabastatud varjundit».

E-raamatutest olid populaarseimad eelpool nimetatud sarja esimene osa pealkirjaga «Viiskümmend halli varjundit» ning Indrek Hargla poolt kirjutatud Apteeker Melchiori sarja esimesed kaks osa – «Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus» ning «Apteeker Melchior ja Rataskaevu Viirastus». Paberraamatute müük suurenes mullu võrreldes 2012. aastaga 10 ning e-raamatute müük 118 protsendi võrra.

Mängude müük kasvas 2013. aastal Apollo kauplustes 5 protsendi võrra. Kõige rohkem osteti mänge «100 tegevust lapsele reisi ajal», «50 teaduskatset õues ja toas» ning «Saboteur».

Filmidest olid Apollos 2013. aastal menukaimad juba 2012. aastal üliedukalt müüdud Prantsuse draama «1+1 Intouchables», animatsioon «Jääaeg 4» ja koguperefilm «Kääbik: ootamatu teekond».

Kokku kasvas Apollo käive mullu 2012. aastaga võrreldes 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles