Parts: Rail Balticu reisijanumbrite prognoosid tuleks üle vaadata

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Andres Haabu

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts vastas täna riigikogu infotunnis Rail Balticut puudutavatele küsimustele.

Tema sõnul käib hetkel töö selle üle, kuidas kõiki Rail Balticu rajamisse puutuvaid aspekte arvestades valida kõige paremini tasakaalus olev trassivariant, kuid ilma tervikliku käsitluseta on hetkel vara liiga detailseks minna.

Parts ütles Rail Balticust tulenevate keskkonnamõjude ning saavutatavate tulude tasakaalu kommenteerides, et keskkonnamõju uuringuid tehakse pidevalt juurde, kuid kõige täpsema uuringu saab teha siis, kui on jõutud põhimõttelisele otsusele eelistatava trassi osas. «Siis võivad alati välja tulla asjaolud, mis toovad tagasi varasemate valikute juurde,» lausus Parts. Tema sõnul peaks see otsus tehtama 2014. aasta esimesel poolaastal.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni liikme Urve Palo küsimusele ebarealistlike reisijaootuste kohta Tallinn-Pärnu liinil vastas minister, et mõistlik oleks nii Riigikogu kui ka majanduskomisjoni kaasabil uuesti  nii kauba- kui ka reisijatevedude prognoosid koos üle vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles