Maksukoormuse hiiliv tõus häirib ettevõtjaid väga tõsiselt

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksud.
Maksud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kolmveerand Eesti juhtidest on mures üha kasvava maksukoormuse pärast, selgus PwC värskest tippjuhtide uuringust.

Uuringut kommenteerinud PwC Eesti partner Ago Vilu ütles, et üldine häälestatus maksukoormuse suhtes on muutunud negatiivseks. «Ettevõtja seisukohalt positiivseid uudiseid pole maksunduse vallas juba viimased viis aastat tulnud ning see avaldab mõju suhtumisele,» sõnas Vilu. «Eesti on kaotamas hea maksukeskkonnaga riigi kuvandit.»

Kuigi suuri maksutõuse pole viimastel aastatel olnud, siis vaikselt ettevõtjate maksukoormus ometi kasvab. Tunnetuslikult mängib siin rolli ka toimunud palkade tõus, sest tööjõukulud on seetõttu tuntavalt kasvanud. «Eesti tööjõumaksud on Euroopas ühed kõrgemad ning oleks hea mõte panna sotsiaalmaks töövõtja kanda,» ütles Vilu.

Uuringus küsiti juhtidelt ka hinnangut valitsuse hakkamasaamisele. Kiita sai riik finantssektori stabiilsuse ja kättesaadava laenukapitali tagamise, riigi infrastruktuuri parandamise ning rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise maksusüsteemi loomise eest. Jännis aga on valitsus juhtide arvates töötajate tervise tagamise, noortele töökohtade loomise ja vajalike oskustega tööjõu tagamisega. Viimase punktiga oldi kõige vähem rahul, samas aga nimetas 60 protsenti juhtidest seda valitsuse jaoks üheks kõige olulisemaks valdkonnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles