Üheksa juhti kümnest kavatseb oma ettevõttes tänavu palku tõsta

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksulaekumised on paranenud.
Maksulaekumised on paranenud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

PwC tippjuhtide uuringust selgus, et 87 protsenti Eesti tippjuhtidest plaanib tänavu oma ettevõttes töötajate palku tõsta, kusjuures neist omakorda veerand kavatseb palkadele lisada enam kui 5 protsenti.

Uuringut kommenteerinud PwC Eesti partner Ago Vilu ütles, et palgatõus on justkui paisu tagant valla pääsenud ning seda näitab asjaolu, et kümnest juhist üheksa lubavad tänavu palku tõsta. 60 protsenti neist planeerib palku tõsta kuni 5 protsenti ja 27 protsenti üle viie protsendi. Aasta tagasi lubas palgatõusu 70 protsenti juhtidest.

Ainult seitse protsenti juhtidest ütlesid, et nad jätavad oma töötajate palgad tänavu samal tasemele (aasta tagasi oli selliseid juhte tervelt kolmandik küsitletutest).

Ka juhtide enda palgad on tõusmas – nii on 61 protsendil ettevõtjatest plaan tõsta juhtide palku, kolmandik seevastu aga ütlesid, et palgatõusu ei tule.

Palgatõusu põhjuseks on loomulikult olukord tööjõuturul, mis Eesti juhtide hinnangul on kõige suurem äririsk. Kui eelmisel aastal häiris ettevõtjaid enim mure kallineva elektrihinna pärast, siis nüüd ütlesid 86 protsenti neist, et nad on mures tööjõu leidmise pärast ning kolmveerand küsitletutest ütlesid, et tööjõukulude kasv pitsitab. Need teemad pole aktuaalsed ainult Eesti ettevõtjatele, vaid samu riske tõid välja ka ettevõtjad üle kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles