Google: me ei teadnud, et NSA meie infoliiklust jälgib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i üks juhtidest Eric Schmidt.
Google'i üks juhtidest Eric Schmidt. Foto: SCANPIX

Google'i nõukogu esimees Eric Schmidt ütles intervjuus The Guardianile, et tal ei olnud aimugi sellest, et NSA jälgib salaja ettevõtte kogutud andmeid ja ettevõttesisest infoliiklust.

Schmidt väitis, et ta oli ühes teiste Google´i töötajatega «sõna otseses mõttes välja vihastatud», kui eelmise aasta juunis tuli avalikuks ettevõtte salajane jälgimine NSA ja Briti luure- ja julgeolekuorganisatsiooni GCHQ poolt. Google esitas USA valitsusele mitmeid kaebusi ning on pealtkuulamise vältimiseks hakanud oma sisemist infoliiklust krüpteerima.

Kuigi Schmidt ei tohi avalikustada NSA ametlike infopäringute hulka, vihjas ta intervjuus sellele, et tegu on üsna väikese arvuga.
Schmidtil on küll õigus näha kõiki NSA ametlikke päringuid, kuid ta on sellest teabe omamisega kaasnevate kohustuste ja piirangute suure hulga tõttu loobunud ning delegeerinud nende läbivaatamise Google´i juristidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles