Soomet ähvardab toiduaineteala suurstreik

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinerid
Viinerid Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Toiduaineteala puudutavate erimeelsuste arutelu algas täna kell 10 ja kui uues töölepingus kokkuleppele ei jõuta, siis algab ööl vastu homset Soomes kogu valdkonda hõlmav streik.

Tööseisaku jõustudes kestab see töölepingu sõlmimiseni, vahendas YLE.

Soome toiduaineteala töölisi esindav SEL ja tööandjaid esindav toiduainetetööstuste liit pidasid riikliku lepitaja Esa Lonka juuresolekul nõu ka eile, kuid mingile kokkuleppele ei jõutud.

Kauplused on teinud ettevalmistusi toiduainete sisseveoks välismaalt, kui streik peaks väga pikaks venima, vahendas MTV3.

Ruokakesko kaubavahetuse üksuse juht Minna Kurunsaari rääkis, et vajaduse tekkides saab välismaalt toitu tuua päris ruttu. «Näiteks enne volbrit tõime me Rootsist viinereid, kui neid oli keeruline hankida ja nii suudame me neid päris kiiresti varuda.»

Kurunsaari sõnul lähenevad tähtsad hooajad nii grillimistooteid kui õlletehaste toodangut silmas pidades. Ka neid on võimalik välismaalt sisse tuua, märkis ta.

Oodatav tööseisak ei puuduta piimatööstust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles