Tsahkna: asjatundjad toovad riigifirmale kasumi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poliitikasekretäri Margus Tsahkna sõnul soosib valdkonnaga seotud asjatundjate riigifirma juhtkonda kaasamine kasumi teenimist.

«Riik peab oma ettevõtteid juhtima kõige parema äranägemise järgi ning äriettevõttena on ka riigiosalusega firma eesmärk kasumi teenimine,» ütles Tsahkna Postimees.ee’le.

«Seega on arusaadav, et riigi esindajad peaksid olema ka vastava valdkonna asjatundjad.»

Ta meenutas, et firmade nõukogu liikmete tegevust reguleerib riigivaraseadus ja äriseadustik, kus on päris konkreetselt kirjas nõukogu liikmete õigused ja kohustused.

«Nende tegevusele tehakse järelevalvet ja nõukogu liige peab oma tegevuses lähtuma eelkõige vastava ettevõtte huvidest.»

IRL on Tsahkna sõnul olnud kogu aeg seisukohal, et riigikogu liikmed ei tohi kuuluda riigiettevõtete nõukogudesse ja on sellest põhimõttest lähtuvalt ka käitunud.

Riigile kuuluvate äriühingute nõukogust leiab investeerimispettusele kaasaaitamises kahtlustatava ja konkurentide ärihuvidele väga lähedal seisvaid inimesi, kirjutab tänane Postimees.

Maksumaksjad on eripalgelise seltskonna kätte usaldanud miljardite kroonide eest riigivara.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles