Tallink ja meremehed jõudsid palgakokkuleppele lähemale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinki ja meremeeste ametiühingu esindajad kohtusid täna riikliku lepitajaga ning mõlemad pooled tulid oma pakkumistega teineteisele lähemale. Kompromissini siiski veel ei jõutud.

EMSA juht Jüri Lember ütles, et kohtumine läks võrdlemisi konstruktiivselt. «Meie tulime alla 12,47-protsendise palgatõusu peale, nemad pakkusid koos lisatasudega keskmiseks palgatõusuks 9,3 protsenti. Ma eeldan, et see, millega meie inimesed rahul on, jääb sinna kahe vahele,» selgitas Lember.

Tallinki delegatsiooni juht Vahur Ausmees ütles, et kohtumine läks hästi, kuid leidis, et kuna EMSA on läbirääkimisi juba nii pikalt venitanud, siis on see nende taktika, et nad ei saanud kohe kokkuleppele minna. «Kindlasti on Tallink huvitatud kompromissi leidmisest ja oleme selleks teinud ka täiendava pakkumise, mille kohaselt tuleks keskmiseks palgatõusuks 8 protsenti. Lisaks pakkusime suvisel ajal Star ja Superstar laeva meeskondadele veel viieprotsendilist tõusu,» kirjeldas Ausmees.

Täna õhtul tegeletakse arvutustega ning kella 11ks homme peavad pooled esitama riiklikule lepitajale kas ühise või veidi erineva nägemuse ja laskma lepitajal oma seisukoht kujundada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles