Ligi: parvlaevade soetamise skeemi minemist riigiabi alla tuleb kontrollida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Andres Haabu / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles tänasel riigikogu istungil parvlaevaliiklust puudutavatele küsimusele vastates, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium peaks kontrollima, kas nelja parvlaeva soetamise skeem võib minna Euroopa komisjoni hinnangul riigiabi piirangu alla.

«Seda tuleb kontrollida, selleks tuleb konsulteerida Euroopa Komisjoniga ja see voli on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil. Kui ta peaks minema selle piirangu alla, siis tuleb riigiabi luba taotleda, selles ei ole midagi liiga ebatavalist,» ütles Ligi.

Ligi sõnul ei saa päris kindel olla selles, et nelja uue laeva projekteerimiseks, ehitamiseks ja liinile saatmiseks suudetakse riigihange korraldada juba 2016. aasta esimeseks oktoobriks.

«Valitsuskabinet muidugi avaldas ka kahtlust selles suhtes. Juhul kui ei õnnestu, siis tuleb majandusministeeriumil üks vahehange korraldada ja alternatiiviks on ikkagi hilisema valmimistähtajaga laevade ehitamine. Aga ei saa ju ka välistada, et olemasolevate laevade omanikud konkursil osalevad,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles