Ehitusfirma: tööjõukulutuste suurenemine on olnud sujuv

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetkel renoveerib Rand ja Tuulberg ka Kultuurikatlana tuntud hoonet, mis peaks sel aastal lõplikult valmis saama.
Hetkel renoveerib Rand ja Tuulberg ka Kultuurikatlana tuntud hoonet, mis peaks sel aastal lõplikult valmis saama. Foto: Küllike Rooväli

Statistikaameti teatel tõusis ehitushinnaindeks eelmisel aastal 2012. aasta keskmisega võrreldes 5,2 protsenti ning tööjõud kallines 13,4 protsenti. Ehitusfirma Rand ja Tuulberg ehitusdivisjoni juhi Lauri Matteuse sõnul on firma tekkivaid lisakulutusi piisavalt aegsasti ja täpselt ette planeerinud.

Matteuse sõnul on ettevõtte tööjõukulude suurenemine olnud 10-12 protsendi juures. «Täna on üleminek olnud pigem sujuv ja mitte väga suur, mistõttu on olnud võimalik regulatsiooni kontrolli all hoida,» lisas ta.

«Laiemalt vaadates - kuna meie põhitegevuseks on ehituse peatöövõtt, müüme edasi alltöövõtu teenust. Kui tõuseb «kauba» sisseostu hind, siis tuleb seda paratamatult ka võrdelise tõusuga edasi müüa. Eelduslikult on samas olukorras ka meie koostööpartnerid ja konkurendid, mistõttu ehitushangete konkurssi ja/või konkurentsi, olukord oluliselt mõjutada ei tohiks,» rääkis Matteus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles