Eestlased jooksevad välismaa tööviisadele tormi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada.
Kanada. Foto: Reuters / Scanpix

7. jaanuaril avati konkurss Kanada tööviisa taotlemiseks. Huvi oli rekordiliselt suur ning kvoot täitus paari tunniga. Aprillist saab kandideerida ka Uus-Meremaale tööle.

Kanada tööviisa antakse tänavu 125 eestlasele. Tööviisad jagunevad kolme kategooriasse – üks on mõeldud neile, kes soovivad reisimist tööga finantseerida (Working Holiday), teine neile, kes soovivad karjääri edendada (Young Professional), ja kolmas neile, kes lähevad Kanadasse praktikale (Internship). Tänavu antakse 80 Working Holiday viisat, 40 Young Professional viisat ja 5 Internship viisat.

Programm avati 7. jaanuaril ja huvi oli Kanada suursaatkonna kinnitusel rekordiliselt suur – Working Holiday kohad said täis paari tunniga. Praegu lisanduvad Working Holiday taotlused pannakse ootenimekirja juhuks, kui mõni koht vabaneb, kinnitas saatkond.

Teistes kategooriates on veel vabu kohti, kuid seal eeldavad kandideerimistingimused vastavalt töö- või praktikalepingu olemasolu.

Aprillist saab esitada taotluse Uus-Meremaa tööviisa saamiseks 2014/2015 hooajaks. Igal aastal antakse 100 viisat, mille alusel saab Uus-Meremaal töötada 12 kuud.

2013/2014 hooaja kvoot avanes mullu 3. aprillil ja on täis. StudentTouri programmijuhi Mariliis Sepa kinnitusel täitub kvoot mõne kuuga.

«Uus-Meremaa pole kindlasti niivõrd populaarne noorte seas kui Austraalia, kuid kvoodid tulevad igal aastal täis. Mitmed noored, kes Austraaliasse sõidavad, käivad sama reisi jooksul ka Uus-Meremaal,» kinnitas Sepp.

Austraalia eelisteks on palgatase ja tööhõive. Samuti puudub Austraalia tööviisadel kvoot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles