Töökaaslaste välimääraja: logard, delegeerija või koosolekuguru

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulujuttude kogumine ja vahendamine näib olevat mõne inimese elu sisu. Pilt on illustratiivne.
Kuulujuttude kogumine ja vahendamine näib olevat mõne inimese elu sisu. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kui keskpäeval levib kontoris kõrbenud kalapulkade küpsemise aroom, siis tead, et selles on taas süüdi üks sinu töökaaslastest. CV Keskuse blogis kirjutatakse 13 tüütust kontorikaaslasest, keda võib kohata pea igas kontoris.

Vaata lähemalt, kellega Sina neist häirivatest tüüpidest koos töötad:

Ärritaja. Ta ei kurda kunagi avalikult, kui vähe teised töötavad, kuid tülitab töökaaslasi pisiasjadega. Alati peab ta tingimata ära mainima, kes õhtuti liiga kaua kontoris istub või kes jätab oma asjad lohakile.

Ideevaras. Nagu nimigi ütleb, on ideevaras sinu sõber täpselt seni, kuni tal tekib võimalus näpata hea idee. Seepärast jälgib ta igat sinu sammu ja ootab vaikselt oma võimalust, et õigel hetkel idee eest palgakõrgendus endale krabada.

Logard. Mikrolaineahjus kõrbevad tema kalapulgad ning külmkapis seisab «parim enne» möödas kapsasalat, mida ta ei ole viitsinud ära visata. Oma nõud jätab ta ka tavaliselt pesemata.

Lobiseja. Kui tema juba oma jutuga alustab, siis järgmised 30 minutit on samahästi kui kadunud. Kolleegid hoiavad temast võimalikult kaugele, sest lobisejaga ei ole võimalik suhelda ega tema juttu katkestada.

Delegeerija. Delegeerija leiad tavaliselt lehti lugemas või sotsiaalvõrgustikes seiklemas. Tal lihtsalt ei ole tööd, kuna kella 10ks on ta kõik tööülesanded juba sujuvalt kolleegide vahel laiali jaganud. Ülemuste silmis on ta aga suurepärane ajaplaneerija.

Töönarkomaan. Kergelt agressiivne, samas iseseisev ja ambitsioonikas. Saabub kontorisse enne teisi ning keegi ei tea, kas ta õhtuti sealt ka lahkub. Tema elus on ainult kolm komponenti: söömine, magamine, töötamine. Ta on töönarkomaan ning vaatab altkulmu neid, kellel on lisaks ka eraelu.

Käratseja. Ta vilistab, laulab, ümiseb, itsitab, ragistab sõrmi, teeb nätsumulle, räägib telefonis läbi valjuhääldi, kiigub tooliga ning kuulab valjusti muusikat. Aeg-ajalt haarab ta pastapliiatsid ning kehastub kontoritrummariks. Ta ei teadvusta endale, kuivõrd suudab ta teisi vihale ajada. Temasugused ongi põhjuseks, miks avatud kontorid peaksid olema keelatud.

Koosolekuguru. Kõik tööpäevad võiksid tema arvates koosneda 70 protsendi ulatuses koosolekutest. Ta armastab koosolekuid ning ta ei käi nädalavahetusel väljas lihtsalt lõunatamas, vaid perega restoranis koosolekut pidamas. Õhtuti on tal planeeritud koosolekud lastele unejuttude lugemiseks.

Klatšija. Ta elab skandaalide nimel, kulutades enamiku oma ajast kolleegide järele nuhkimisele ning uute kuulujuttude levitamisele.

Üliaktiivne praktikant. Alguses tundub praktikant tore, sest talle saab anda vähemtähtsad tööülesanded. Ajapikku muutub ta aga tüütuks. Tal on nimelt iga päev 100 erinevat küsimust ja probleemi ning märkamatult hakkad sa lugema päevi, millal lõppeb tema praktika.

Lojaalne vinguja. Talle on vastukarva terve ettevõtte poliitika, kaastöötajate käitumine ning kõik juhtkonna otsused, kuid ta on püsinud oma kohal juba aastaid ega kavatse eal lahkuda.

Spämmimootor. Võimalik, et oled ta outlook'is juba blokeerinud. Parem hoia teda spämmisaatjate listis edasi, kuna vabaks saades hakkavad sulle saabuma pildid tema koerast, vanematest, lastest, kodust, puhkusest, toidust ja hobidest.

Piinlikult aus. Kuulad tema detailset ülevaadet nädalavahetusel läbipõetud kõhuviirusest ja tunned, et seda infot on liiga palju. Ta räägib söögilauas detailselt oma piinlikest terviseprobleemidest, voodielust ja dramaatilistest suhteprobleemidest. Ta ei tunne piinlikkust ega tea, kust jookseb piir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles