Ministeerium: kohaliku tööjõu kallinemine surub töötlevas tööstuses hindu üles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusministeerium
Majandusministeerium Foto: Peeter Langovits

2013. aasta lõpp ei toonud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul töötlevas tööstuses hindades kaasa olulisi muutusi. Väliskeskkond soosib pigem hindade langemist, kuid kohaliku tööjõu kallinemine surub hindu kõrgemale. Nende kahe teguri koosmõju tõttu on ka muutused olnud viimasel ajal tagasihoidlikumad, teatas ministeerium.

Enamus ettevõtjaid ootab ka lähikuudel hindade püsimist muutumatuna.  Eesti Konjunktuuriinstituudi küsitluse kohaselt ootas 70% töötleva tööstuse ettevõtjatest järgneval kolmel kuul hindade püsimist praegusel tasemel. Ülejäänute seas oli võrdselt nii hinnatõusu kui ka langust prognoosinuid. Ka tööstusharude lõikes on väljavaated hindade osas üsna stabiilsed.

Statistikaamet teatas täna, et ööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2013. aasta detsembris võrreldes novembriga –1,0% ja võrreldes eelmise aasta detsembriga 2,4%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles