G4S investeerib rahaveolahenduste uuendamisse ligi miljon eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S sularahavedu.
G4S sularahavedu. Foto: Priit Simson

AS G4S Eesti sularahadivisjon soetab uusi rahaveo turvakohvreid, uuendab rahaveokite autoparki ja rahalugemisseadmeid; rahaveolahenduste uuendamisse investeeritakse kokku ligi 950 000 eurot, teatas ettevõte.

Rootsis toodetud SQS turvakohvrid on varustatud tundlike anduritega, mis reageerides erinevatele ohtudele, vallandavad kohvris olevate tindikassettide plahvatuse. Tindikahjustusi saanud raha on kasutuskõlbmatu. Turvalisemad rahaveokohvrid ning autodesse integreeritavad kohvrisüsteemid võimaldavad pidada kergemat rahaveokite parki. Käesoleval aastal plaanib G4Si sularahadivisjon vahetada välja kõik vanemad turvakohvrid uuemate vastu. Samuti asendatakse osa rahaveokitest kergemate mudelite vastu.

«Alates eurole üleminekust on nõudlus sularaha inkassatsiooni järgi stabiilselt kasvanud. Tõsi, pangakontorite kaudu liikuv raharinglus on küll vähenenud, kuid sularahaautomaatide käive ning sularahas arveldavate klientide nõudlus inkassatsiooniteenuse järgi on stabiilselt kasvanud. Neid arvusid vaadates teeb aeg-ajalt ühiskonnas tekkiv arutelu sularaha kasutamise hääbumisest pehmelt öeldes nõutuks,» ütles AS G4S Eesti sularahadivisjoni direktori Peeter Torim.

G4Si poolt teenindatavates sularahaautomaatides ringleva raha käive kasvas 2012 aastaga võrreldes 222 miljoni euro võrra ehk 3,3 %. Samuti kasvas mullu G4Si poolt sularahas arveldavatele klientidele väljastatud ja vastuvõetud rahasedelite ja müntide maht 108 miljoni euro võrra ehk 5,5%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles