Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis detsembris 2,4 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstustoodang
Tööstustoodang Foto: Egert Kamenik / Postimees

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2013. aasta detsembris võrreldes novembriga –1,0% ja võrreldes eelmise aasta detsembriga 2,4%, teatab Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas detsembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning puit- ja metalltoodete tootmises, samuti hindade tõus mäetööstuses.
2012. aasta detsembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning mäetööstuses ja toiduainete tootmises, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2013. aasta detsembris võrreldes novembriga –0,2% ja võrreldes 2012. aasta detsembriga –1,6%.
Eelmise kuuga võrreldes langesid detsembris keskmisest enam elektrienergia, puidu- ja keemiatoodete ning metallide ja metalltoodete hinnad, samas tõusid jookide, mööbli ja ümarpuidu hinnad.
Impordihinnaindeksi muutus oli 2013. aasta detsembris võrreldes novembriga –3,8% ja võrreldes 2012. aasta detsembriga –2,3%.
Eelmise kuuga võrreldes langesid detsembris keskmisest enam naftasaaduste, elektrienergia, tekstiil- ja nahktoodete hinnad, samas tõusid keskmisest enam põllumajandussaaduste hinnad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles