Dombrovskis: Läti rahvas hindab ladusat üleminekut eurole

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lahkuv peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti lahkuv peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: Reuters

Läti elanikkond on hakanud eurole üleminekut hindama, sest protsess oli korraldatud ladusalt, ütles ametist lahkuv peaminister Valdis Dombrovskis laupäeval.

Valitsusjuht ütles Ühtsuse parteikongressil, et hiljutised arvamusküsitlused näitavad rahva toetuse suurenemist eurole, nüüdseks on euro kasutuselevõtu heaks kiitnud 52 protsenti elanikkonnast.

Peaminister tänas oma erakonnakaaslasi toetuse eest, milleta olnuks keeruline mitmeid algatusi ellu viia. Dombrovskise sõnul suutis Läti tema peaministriks oleku ajal palju saavutada, seal hulgas taastada riigi rahvusvahelise maine. Ta on seisukohal, et sellest siiski ei piisa ning töö riigi arendamise ja rahva heaolu tõstmise nimel peab jätkuma.

Parteikongressile kogunes laupäeval 308 Ühtsuse liiget. Arutusele tulevad erakonna eesmärgid ja prioriteedid riigile ja rahvale oluliste probleemide lahendamiseks. Esikohal on tööhõive, ebavõrdsuse vähendamine, konkurentsivõimelise hariduse tagamine ja regionaalareng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles