Google´i nutiprille kandnud naise liiklustrahv tühistati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Glass
Google Glass Foto: Karli Saul/SCANPIX

Californias San Diegos asuva kohtu volinik tühistas auto juhtimise ajal Google Glass nutiprille kandnud naise liiklustrahvi, kuna kohus ei leidnud tõendeid, et nutiseade oleks autosõidu ajal töötanud, vahendab Reuters.

Nimelt pidas politsei oktoobris San Diegos kinni kiirust ületanud tehnoloogiaettevõtja Cecilia Abadie auto, kes, olles üks tuhandetest Google Glass testijatest, kandis nutiprille ka auto peatamise ajal.

Auto kinni pidanud politseinik lisas protokolli lisarikkumisena ka nägemist segava seadme kandmise, mis on California osariigi seaduste järgi keelatud.

Kohtuvolinik John Blair oli aga sunnitud lisasüüdistusest loobuma, kuna ei suutnud tõestada, et Abadie nutiseade oli sõitmise ajal sisse lülitatud.

Lisaks tühistati ka naise kiiruseületamise eest määratud trahv, kuna politseinike kasutatud kiirusemõõtja kalibreerimist tõendav ekspert ei ilmunud kohtusse ning seetõttu ei olnud Blairi sõnul piisavalt tõendeid, mis kiiruseületamist kinnitaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles