Patendiamet: sarnast registreerimata kaubamärki juustutootel keelata ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere Päiksekese sulatatud juustu pakendit ei suuda kogenematu silm Estoveri Päikese sulatatud juustu topsist eristada.
Tere Päiksekese sulatatud juustu pakendit ei suuda kogenematu silm Estoveri Päikese sulatatud juustu topsist eristada. Foto: SCANPIX

Tere, Estover ja Valio pakuvad poodides äravahetamiseni sarnaste kaubamärkidega juustutooteid, patendiameti sõnul ei saa sellist asja keelata.

Patendiameti kaubamärgiosakonna juhataja asetäitja Liina Puu ütles teemat kommenteerides, et kui kaubamärk pole registreeritud, ei saa märgi kasutamist keelata isegi juhul, kui kaubamärgid on äravahetamiseni sarnased.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul võib praegusel juhul olla tegemist eksitava kauplemisvõttega, mis on tarbijakaitseseaduse järgi keelatud, kuid enne lõpliku seisukoha kujundamist oleks vaja juhtumit põhjalikumalt analüüsida. Osalised pole aga veel ameti poole pöördunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles