Savisaar ja Parts avasid Tallinna merevärava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Multimiljonärid Armin Karu ja Viktor Siilats sadama avamisel.
Multimiljonärid Armin Karu ja Viktor Siilats sadama avamisel. Foto: Mihkel Maripuu

Ehkki esimesed paadid ja jahid sildusid Tallinna Vanasadama jahisadamas juba mõne nädala eest, avati sadam pidulikult alles reedel.

Jahisadama avamine pakkus harvanähtavat pilti, kus Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja majandusminister Juhan Parts sõbralikult vestlesid. Tavaelus on nad poliitilised oponendid, kes jõudu säästmata üksteist ründavad.

Peale politilise kahurväe leidus avapeol ohtralt multimiljonäre. Sel puhul sildus sadamas 1939. aastal ehitatud kuunar Kajsamoor, mis tõi läbi ilutulestikusuitsu kohale avapeo esinejad.

Uues sadamas on ujuvkaide ääres 62 kohta, millele lisanduvad kohad suurematele alustele seniste kaide ääres. Paatide südalinnakodu haldava Tallinna Sadama juhid möönavad, et uus sadama on veidi ahtam kui Pirita jahisadam, kuid kohtade suurus vastab nõuetele ning kui vaja, saab järgmiseks suveks kohti lisada.

Uuest jahisadamast hakkab edaspidi väljuma ka Tallinna ja Naissaare vahet sõitev reisilaev Moonika.

Vanasadama jahisadam asub Admiraliteedi basseinis, ning endise C-terminali ees asuvalt uuelt terrassilt avaneb nii basseinile kui vanalinnale maaliline vaade.

Kuni üheksameetriste aluste omanikud saavad uues sadamas kaikoha üürida 470 krooni eest ööpäevas. Pirital Kalevi jahtklubi sadamas tuleb selle eest maksta 300 krooni, kuid hinnavahe on Tallinna Sadama juhtide hinnangul võrdne summaga, mis kuluks taksoga Piritalt südalinna sõites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles