Juustutüli: poelettidel on eksitavalt sarnased juustud

, majandustoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Eesti juustu pakendil on sama värvikombinatsioon – punane ja kollane –, nagu Estoveri Eesti juustu pakendil.
Valio Eesti juustu pakendil on sama värvikombinatsioon – punane ja kollane –, nagu Estoveri Eesti juustu pakendil. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalal üllatas Tere piimatööstus, mille värsked juustutooted on Estoveri kahe tootega äravahetamiseni sarnased.

Estoveri Päikese sulatatud juustu naabriks sai Tere Päiksekese sulatatud juust, mille pakendite eristamisega ei saaks  hakkama isegi Estoveri tegevjuht Hannes Prits. «See on kõige jõhkram kopeerimine, mida mina näinud olen. Selle ajaks isegi segamini,» ütles Prits.

Teine Tere uus toode on Sõpruse sulatatud juust, mis on küll juba 1998. aastast Tere registreeritud kaubamärk, kuid uus pakend on Estoveri Eesti juustu sulatatud juustu pakendiga samuti äärmiselt sarnane. «Need asjad on äravahetamiseni sarnased ja moraalselt see tegevus küll normaalne ei ole,» ütles Prits.

Tere turundusdirektor Alar Pink ei võta kopeerimist omaks ega lükka ümber.

Lisaks Eesti tootjate omavahelisele jagelemisele on üllatav, et isegi soomlaste Valio Eesti juustu pakend sarnaneb üha enam Estoveri Eesti juustu omaga, kusjuures Estover väidab, et Valio ei tee õiget juustu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles