Eesti idufirma Cloutex kaasas poole miljoni euro ulatuses investeeringuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündid
Euromündid Foto: SCANPIX

Kohalik idufirma Cloutex teatas, et kaasas aasta jooksul ligi pool miljonit eurot kapitali era- ja äriinvestoritelt.

EstBan äriinglid, United Partners ning SmartCap panid seljad kokku, et investeerida Cloutexisse 450 000€. Lisaks sellele on eelnevalt kaasatud äriinglite Riivo Antoni ja Gerri Kodresi ning Startup Wise Guys kaudu 40 000€. Viieliikmeline meeskond suunab kaasatud investeeringud USA-sse laienemiseks, uute töötajate värbamiseks ning edasisteks tootearendusteks.

Pilvetehnoloogial põhineva idufirma eesmärgiks on pakkuda väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele kliendi- ning majandustarkvarade ühildamise platvormi. Cloutex asutaja Peeter Marki sõnul peitub teenuse unikaalsus just platvormide vahelise sünkroniseerimise täislahenduses, mis täna on kallite arenduskulude tõttu olnud kättesaadav vaid suurtele firmadele.

«Kui klient soovib kasutada pilveteenuseid enda raamatupidamise, laosüsteemide ning kliendihalduse jaoks, siis iga muudatus kliendi andmetes tuli tänaseni sisse viia erinevates programmides käsitsi,» selgitas idee tagamaid Mark. «Meie pakume lahendust, mis ühendab erinevad tarkvarad ning võimaldab lihtsa andmete edastuse teenusepakkujate vahel mõõduka tasu eest.»

Cloutex võimaldab kasutajal 21 euro eest kuus integreerida 9 populaarset teenusepakkujat, kelle kaudu hallata näiteks makseid, laosüsteeme ja ka müügijuhtimist. Teiste hulgas on platvormiga liidetud ka eestlaste poolt loodud tarkvarad nagu Pipedrive müügihalduseks ning Erply väikepoodide laoarvestuseks. Marki sõnul plaanitakse investeeringu abil viia ühilduvate teenusepakkujate arv järgmise kahe aasta jooksul enam kui 200ni, mis annab kliendile võimaluse valida enda jaoks sobivaimate programmide vahel.

Oma panuse investeeringusse teinud Skype Eesti endine tegevjuht Tiit Paananen näeb suure trumbina Cloutexist tulenevat lisaväärtust: «Cloutexi kasutavad ettevõtted saavad oma olemasoleva infosüsteemi erinevad rakendused lõpuks omavahel «rääkima», tegemata kulukaid ja ebastandardseid integratsioonitöid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles