Top Toursilt reisi ostnud jäävad rahata

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhiivipilt, millel mornid Belgia ja Prantsuse turistid, keda samuti 2008. aasta sügisel Antalya kuurordis mõnda aega pantvangis hoiti, sest nende reisikorraldaja läks pankrotti.
Arhiivipilt, millel mornid Belgia ja Prantsuse turistid, keda samuti 2008. aasta sügisel Antalya kuurordis mõnda aega pantvangis hoiti, sest nende reisikorraldaja läks pankrotti. Foto: AFP / Scanpix

Top Toursilt reisi ostnud inimesed võivad tarbijakaitse abiga saada tagasi vaid väikese osa juba makstud puhkusereisi rahast.


«100protsendilist kindlust ma ei saa anda inimestele, et nad saavad oma raha tagasi,» ütles tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juht Hanna Turetski.

Turetski märkis, et ta ei tea, kui palju on inimesi, kes on maksnud Top Toursile reisi eest, aga oma puhkust lubatud kujul enam kunagi ei näe. Turetski sõnul on Top Toursil kindlustuspoliis kolmele miljonile kroonile. Turetski märkis, et amet kasutab seda raha esmalt Kreetalt ja Türgist turistide tagasi toomiseks.

«Inimeste arvu ei oska öelda, kuid nõudeid firma vastu tuleb ilmselt mitme miljoni eest,» ütles Turetski. «Kui sellest kolmest miljonist kroonist peaks jääma natuke järgi, siis jagame selle proportsionaalselt inimeste vahel, kes on ostnud reisi, kuid ei ole reisile saanud.»

Ka täna ja homme pidid Tallinnast startima lennukid turistidega. Kuna Top Tours on aga maksejõuetu, siis enam ühtegi väljalendu ei toimu ja lennujaam kohvrite otsa ootama pole mõtet minna.

Turetski sõnul oli Top Tours üks Eesti suuremaid reisikorraldajaid. Lõppeval nädalal puhkas Top Toursilt ostetud paketiga Türgis ja Kreetal 356 inimest.

«See on kogu turismisektorile suur pauk ja üllatus,» märkis Turetski.

Tarbijakaitseamet võttis Top Toursi üle reede õhtul kell pool viis. Tund aega varem oli amet saanud ühelt reisifirma partnerilt telefonikõne, milles viimane andis teada, et reisifirma enam oma kohustustega hakkama ei saa.

Reede õhtul kell kaheksa kirjutas Top Toursi juht Khaled Ibrahim alla pabereile, millega tunnistas firma maksejõuetust. Turetski sõnul tegi Ibrahim seda tarbijakaitseameti survel, sest vastasel korral poleks amet saanud kasutada reisifirma tagatispoliisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles