Euroopa automüük kahanes mullu 1,8 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük.
Automüük. Foto: SCANPIX

2013. aasta kokkuvõttes jäi Euroopa automüük 1,8 protsendiga alla 2012. aasta automüügi tulemustele. Üldse müüdi Euroopas mullu kokku 12,3 miljonit uut sõiduautot, vahendas autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL) ACEA statistikat.

Kuigi detsember oli positiivne kõigil suurematel turgudel, näiteks Saksamaal 5,4%, Prantsusmaal 9,4%, Itaalias 1,4%, Hispaanias 18,2% ja Suurbritannias koguni 23,8%, siis aasta kokkuvõttes jäid suurematest riikidest plusspoolele vaid Hispaania ja Suurbritannia uute sõiduautode müük, neist viimati mainitus koguni 10,8% jagu.

Teistest riikidest kasvas 2013. aastal autoturg lisaks Eestile (4 protsenti) ka näiteks Portugalis, Poolas ja veel mõnes riigis. Meie naaberriikidest langes uute sõiduautode müük nii Soomes, Rootsis, Lätis kui ka Leedus.

Hoolimata sellest, et detsembris tegid hea tulemuse kõik suuremad autotootjad, jõudsid aasta kokkuvõttes võrreldes 2012. aastaga plussi vaid Renault Grupp ja Daimler, vastavalt 4,4% ja 4% jagu. 2013. aastal langesid uute sõiduautode müüginumbrid nii Volkswagen Grupil (-0,8%), PSA Grupil (-8,5%), General Motorsil (-4,2%), Fiati Grupil (-7,3%), Fordil (-3,6%), BMW (-0,6%) kui ka Toyotal (-0,2%).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles