Türgi hotell võttis Eesti puhkajad pantvangi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti puhkajad Türgi rannamõnusid nautimas.
Eesti puhkajad Türgi rannamõnusid nautimas. Foto: Top Tours

Türgi Antalya puhkepiirkonna hotellid, kel oli reisifirmalt Top Tours raha saamata, ei tahtnud Eesti puhkajaid koju lubada enne kui arve makstud.


Tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhi Hanna Turetski sõnul on Antalyas 225 inimest, kes olid ostnud reisi Top Toursist. Kuna firma aga hotellile raha maksta ei suutnud, hoidsid hotellijuhid eestlasi mõnda aega pantvangis.

«Puhkajate olukord ei ole roosiline ega lilleline,» märkis Turetski. «Inimesi ei tahetud hotellidest välja lasta, praegu on aga meie andmeil hakatud neid lennujaama vedama.»

Turetski märkis, et tarbijakaitseamet on saatnud hotellidele garantiikirja, milles lubab arved tasuda. Seega ei tohiks kuumaverelised hotellipidajad enam meie turiste kimbutada.

Türgi hotellipidajad on ka varem kasutanud samu võtteid pankrotistunud reisifirmadelt raha kätte saamiseks. 2008. aasta sügisel hoiti kinni näiteks Prantsuse ja Belgia pensionäre.

Tarbijakaitseamet võttis Top Toursi üle reede õhtul kell pool viis. Tund aega varem oli amet saanud ühelt reisifirma partnerilt telefonikõne, milles viimane andis teada, et reisifirma enam oma kohustustega hakkama ei saa.

Turetski sõnul on tarbijakaitseamet tellinud Estonian Airilt kolm lendu, et Top Toursilt puhkusereisi ostnud inimesed koju tagasi tuua. Umbes paarkümmend inimest tuleb Kreetalt Hania kuurortist ka koju Tez Toursi abiga. Hanias on praegu 131 Top Toursi klienti.

Esimene lend Türgist peaks Tallinnas maanduma laupäeva õhtul kell pool kuus, Kreetalt kell kaks pühapäeva varahommikul ja teine lend Türgist tuleb loodetavasti Tallinnasse pühapäeval kell pool üks päeval.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles