«Tordisõda» tuntud tootjate vahel jäi ära

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilma nime alla on Juubeli tordipulbrit toodetud juba aastakümneid.
Vilma nime alla on Juubeli tordipulbrit toodetud juba aastakümneid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kuigi Tartu Mill hakkas hiljuti tootma Eestis juba ammu teada-tuntud Juubeli tordipulbrit, siis n-ö tordisõda sarnase nimetuse pärast senise tootjaga pole tulnud.

«Juubeli tordipulbrit valmistas AS Vilma (varem Viljandi leivakombinaat) aastakümneid ja Kalevi tooteportfelli lisandus see 2004. aastal pärast Vilma ühendamist Kaleviga,» rääkis Kalevi pressiesindaja Ruth Roht. Ta lisas, et sõna «juubeli» oli juba nõukogude ajal kasutuses erinevatel toodetel ja ilmselt seetõttu kannavad tänaseni mitmed toiduained nimetust Juubeli, nende seas kahe tootja tordipulbrid. «Kuna Vilma toodete puhul on tarbijate jaoks esmatähtis Vilma enda kaubamärk ja selgelt äratuntavad tooted, siis pole Juubeli-nimetuse kasutamine siinsel turul eraldi meie fookuses olnud,» selgitas Kalevi esindaja.

«Sama nimi sai valitud sellepärast, et see sobib hästi,» rääkis Tartu Milli müügidirektor Kalle Jaarman. Ta lisas, et «juubeli» sõna ei saa patenteerida. Jaarmani sõnul pole neil Kaleviga sama nime kasutamise pärast probleeme tekkinud.

Kui Kalevi tordipulber valmib Põrguväljal, siis Tartu Milli oma tehakse nende Läti vabrikus. «Võib öelda, et püüdsime teha retsepti ligilähedaseks, ja see on meil ka õnnestunud,» kinnitas müügidirektor. Ta lisas, et tarbijatele meeldib uus variant isegi rohkem kui vana. «Eks see ole maitse asi, aga seda saab konkurendi omaga hästi võrrelda ja annab sama tulemuse,» oli mees kindel.

Kalevi pressiesindaja Ruth Rohu sõnul hakati Juubeli tordipulbrit tegema Viljandis 1970. aastatel. «Juubeli tordipulber oli populaarne siis ja on seda ka praegu. Tegemist on enimostetava Vilma jahuseguga,» sõnas Roht. Tartu Milli müügidirektori Kalle Jaarmani sõnul hakkasid nemad seda segu tegema eelmisel aastal ning nüüdseks on see kõikjale müügile jõudnud. Ka nende tordipulber on tarbijate seas väga populaarne, kuuludes viie enim müüdava toote sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles